Overheaddeuren van Doors and More

Wat is een overheaddeur?

Een overheaddeur, ook wel sectionaaldeur genoemd, is een deur opgebouwd uit brede secties, deze secties worden meestal door middel van een railsysteem over uw hoofd begeleidt. Doors and More is leverancier van Overheaddeuren en verleent merk onafhankelijke service aan deze producten.

De overheaddeur van Doors and More is standaard geïsoleerd en vervaardigd uit hoogwaardige staalplaten, gevuld met Isolatiemateriaal.  De deuren combineren uitstekende warmte-isolerende en geluiddempende eigenschappen met modern vormgegeven. De mogelijkheden in vormgeving en invulling zijn oneindig, waardoor de deur altijd perfect te configureren is voor elke situatie.

 

  • Deuren verkrijgbaar in 40, 60 en 80 millimeter.
  • Ieder denkbaar type railsysteem is mogelijk bij onze overheaddeur.
  • Elektrisch of handbediend verkrijgbaar.
  • Standaard 10 kleuren.
  • tegen meerprijs een ongelimiteerde keuze aan RAL kleuren.
  • Kies uit tal van venstervarianten.
  • Uit te voeren met loopdeur in de secties, vaste loopdeur en of vluchtdeur.
  • Leverbaar tot 15 meter breedte en 10 meter hoogte.

Offerte aanvraag

7 + 12 =

Welke overheaddeur past bij uw pand?

Overheaddeur D&M

De D&M sectionaaldeur is de best verkochte deur van Doors and More. De deur combineert uitstekende warmte-isolerende en geluiddempende eigenschappen met modern vormgegeven, micro of stucco geprofileerde panelen. De mogelijkheden in vormgeving en invulling zijn onbegrensd, waardoor de deur altijd perfect te configureren is voor elke situatie. Kies uit tal van venstervarianten, hoogtes en breedtes en een uitgebreid pallet RAL-kleuren uit de huiscollectie.

Overheaddeur D&M40

Overheaddeur D&M Panorama

De Panorama deur is een aluminium deur met dubbele Plexiglas- Optical beglazing. Bijzonder aan deze deur is dat de panelen geen verticale tussen stijlen hebben waardoor een breed glasbeeld gerealiseerd kan worden. Het hoogwaardige Plexiglas- Optical is extra sterk en 4 mm dik (totale dikte beglazing 20 mm), vervormt nauwelijks en oogt optisch als echt glas, ook al is het kunststof. Dit zorgt voor een natuurlijke spiegeling van de raampartijen en een fraai uiterlijk. Kunststof ruiten zijn in een dynamische toepassing geschikter dan echt glas (veiligheid).

D&M Panorama

Overheaddeuren met loopdeur

Overheaddeuren met naastgelegen loopdeur

Het voordeel van een vaste loopdeur is dat de deuren voor personen en goederen volledig van elkaar gescheiden zijn. Dit bevordert de veiligheid, het gebruiksgemak en de stabiliteit van de sectionaaldeur. Een vaste loopdeur wordt geplaatst in de pui naast de sectionaaldeur, waarbij de vulling en paneelopbouw van de loopdeur en bovenpaneel gelijk is aan de opbouw van de sectionaaldeur. Dat maakt deze oplossing architectonisch en esthetisch tot een fraai geheel.

Montage achter of in de dagopening

Een sectionaaldeur wordt altijd achter de dagopening gemonteerd. Dat betekent dat wanneer u ook een vaste loopdeur in dezelfde pui wilt laten monteren, wij deze ook standaard achter de dagopening monteren.

Dat heeft twee voordelen: beide deuren liggen in dezelfde lijn en de doorloopbreedte van de loopdeur, bij een dagbreedte van 1.000 mm, bedraagt 810 mm (1.000 + 50 – 240 = 810 mm). Het eerste punt levert esthetisch een fraai resultaat op, het tweede punt een winst van 60 mm t.o.v. een montage in de dagopening. Bij een montage in de dagopening liggen de deuroppervlakten op ongelijke diepte van elkaar en de doorloopbreedte, bij een gelijke dagbreedte, bedraagt slechts 750 mm (1.000 – 10 – 240 = 750 mm).

Eventueel is het mogelijk dat Doors and More de tussen koker levert en tevens monteert. Op deze manier kunnen wij u volledig ontzorgen van de deursystemen.

Sectionaaldeur D&M vaste loopdeur

Overheaddeur met geïntegreerde loopdeur

 

Biedt uw pand niet de mogelijkheid om een vaste loopdeur in de gevel te plaatsen, dan kan Doors and More een loopdeur integreren in de sectionaaldeur. Wij bieden hiervoor diverse mogelijkheden die zowel constructief, esthetisch als veiligheidstechnisch aan
de hoogste eisen voldoen. De geïntegreerde loopdeur heeft een slim geïntegreerd scharniersysteem, een goed uitgelijnd sluitsysteem met vangnokken en een geïntegreerde veiligheidsschakelaar. Er zijn drie dorpel hoogtevarianten mogelijk: 22, 110 en 195 mm.

Geïntegreerde loopdeur als vluchtdeur

Wilt u de geïntegreerde loopdeur als vluchtdeur toepassen, overleg dan eerst met de lokale overheden en vraag naar de richtlijnen. Afhankelijk van het aantal werkzame of aanwezige personen in een gebouw bepaalt de wetshandhaver aan welke voorwaarden de loopdeur moet voldoen. In de regel bepalen vier aspecten of een loopdeur geschikt is als vluchtdeur: het type sluitwerk, de deurbreedte, de deurhoogte en de dorpel hoogte. Tot slot is een geïntegreerde loopdeur altijd naar buiten draaiend, zoals vereist bij een deur die als vluchtdeur functioneert.

Esthetisch fraai vormgegeven loopdeur

Doors and More heeft de vormgeving van de geïntegreerde loopdeur op een speciale manier vormgegeven. Het scharniersysteem is geïntegreerd in de sectionaaldeur waardoor er aan de buitenzijde geen bevestigingen zichtbaar zijn en de standaard Aluminium loopdeurprofielen minder dominant zijn.

Sectionaaldeur D&M geintegreerde loopdeur

Afspraak is afspraak!

Merkonafhankelijk

24-uur service

A Merk

Kwalitatief personeel

Altijd iemand bereikbaar!